Om Claus

Claus Bjørn Larsen var med til at starte den danske bølge, der skyllede kvalitetsfotografi ud over hele verden i slutningen af 1990’erne. Han var en stor del af den gruppe unge, ambitiøse fotografer, der insisterede på at lave velfortalte, velkomponerede og vigtige historier og samtidig ryste den traditionelle fotovest af kroppen, så der blev plads til kreative og vigtige fortællinger.

Det resulterede blandt andet i, at han vandt verdens mest prestigefyldte pris for pressefotografer, World Press Photo, for hans reportage fra krigen i Kosovo i 2000. Desuden er han Årets fotograf 2 gange i Danmark samt indehaver af en hel væg af andre fotopriser. I dag driver han sit firma photobyclausbjoern hvor han laver masser af portrætter, reportager, årsrapporter, arkitektur og boligfotografering.

Vejen, som Claus Bjørn Larsen har kørt for at blive en af Danmarks mest erfarne professionelle fotografer, har været lang. Det er 30 år siden, han begyndte som mørkekammerassistent og siden har han arbejdet for Det Berlingske Hus, Ekstra Bladet og de sidste 5 år som freelancefotograf.

Han har rejst verden rundt med sit kamera, skildret kriser og krige i nogle af jordens brændpunkter, men han har også en masse erfaring fra mere rolige dagligdagsting fra vores egne breddegrader lige fra Christiansborg til den mudrede mark. Han er kendt for sit professionelle blik og arbejdsmetoder samt sin evne til at arbejde med stramme deadlines med alle slags mennesker lige meget om der er sat 10 minutter af eller en hel dag for at få billederne kunden ønsker.